Audio-Debat: La Lluita de les Dones dins del Moviment Llibertari

Dijous, 27 d’abril. 19h. Xerrada – Debat: La Lluita de les Dones dins del Moviment Llibertari.

Hora: 19 hores

Lloc: CGT València, Avinguda del Cid, 154

moderadora; Empar López, va ser Secretària de la dona, i en la seva etapa va organitzar el
Homenatge a Dones Lliures celebrat a Saragossa.

ponents:

Yanira Hermida, Militant Anarcofeminista, doctora en Història. Ha escrit tres llibres, un d’ells relacionat amb les Dones Llibertaris. És també afiliada a CGT València i participa activament en l’organització.

Irene de la Cuerda, Acció Social de CGT, va pertànyer al Col·lectiu de Dones Llibertàries de Madrid durant la transició. Àmplia activitat militant en el feminisme i el sindicalisme

Paula Ruiz, Secretària de la Dona de CGT, Secretària General de CGT Úbeda, i és professora de secundària.

Dins de les Jornades Anarcosindicalistes «Unint Lluites, construint alternativa», que organitza la F.L. de la CGT a València, la taula sobre La Lluita de les Dones en el Moviment Llibertari, analitza la implicació de les dones en les organitzacions llibertàries des de la constitució de l’AIT al segle XIX fins als nostres dies.

És important conèixer els nostres orígens i la nostra història per entendre per què el feminisme forma també part de la CGT, del moviment llibertari a l’estat espanyol i de la lluita per un món més just.

Des d’aquesta proposta, analitzarem la importància de la visió de les dones i la seva contribució a la lluita per a la transformació social des de la perspectiva anarcofeminista, la qual ha permès qüestionar els discursos opressors construïts sobre les nostres identitats, els nostres cossos i les nostres sexualitats. Sent per tant una porta d’entrada cap a altres visions que facin visibles la diversitat de la Humanitat i que permetin imbricar les lluites d’altres col·lectius històricament invisibilitzats: les i els menors, dones i homes trans, intersexuals, persones transgènere, lesbianes, gais, bisexuals , queer, persones migrants, …