Adéu a la reforma de la Llei de l’Avortament i al ministre Gallardón

  • La lluita feminista avorta la Reforma de la Llei de l’avortament i al ministre Gallardón.

image_79.jpg.pagespeed.ce.e-qSNAgQuhLa CGT valora de forma positiva, en els seus justos termes, sense llançar les campanes al vol, la retirada de la reforma de la llei de l’avortament així com la dimissió del ministre Gallardón, principal valedor d’aquesta reforma i d’altres reformes com la del Codi penal, Llei de Taxes Judicials que han contribuït a retallar els drets civils i llibertats.

La retirada de la reforma de la llei de l’avortament i la dimissió de l’ex-ministre Gallardón és una petita victòria per la lluita feminista, però cal que seguim alerta i que seguim lluitant pels nostres drets.

El Partit Popular ha hagut de retirar el seu avantprojecte de llei de l’avortament per les pressions rebudes per la lluita feminista realitzada des de molts moviments socials i organitzacions (entre elles la CGT). Aquestes lluites han fet por a un PP preocupat per l’electoralisme, no per l’oposició parlamentària a aquesta llei.

Malgrat aquesta petita victòria, que hem de celebrar, no podem oblidar que l’actual llei de l’avortament constreny la nostra llibertat per decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides.

Tampoc podem oblidar les pressions de la Conferència Episcopal i dels sectors més conservadors, que volen tenir-nos sotmeses en un sistema patriarcal que ens oprimeix.

Igualment, la lluita per l’emancipació de les dones té encara un llarg recorregut, ja que diàriament ens esmorzem amb noves agressions, morts per violència masclista o gestos de discriminació clarament cap a la dona com ha succeït, per exemple, amb el nomenament de la capitana de l’equip masculí de tennis.

La CGT segueix cridant a la participació massiva en les manifestacions del proper 28 de setembre que se celebraran en múltiples ciutats del nostre país reivindicant el dret absolut a decidir de les dones, el dret a l’avortament lliure, públic i gratuït, per la despenalització de l’avortament .

La CGT seguirà lluitant fins a la consecució de la igualtat i emancipació plena de les dones, fins que la societat patriarcal desaparegui i desisteixi de la seva actitud paternalista i de submissió, fins que deixi de considerar la dona com irresponsable i menor d’edat.