3-g València: Concentració per la dignitat professional de les educadores

A les 12h en la plaça de la Verge.

CGT dóna suport a la concentració convocada per les Plataformes d’Educadores. Des d’inici del curs escolar, CGT i les Plataformes d’Educadores d’Educació d’Alacant i València han estat impulsant diverses concentracions per tal d’aconseguir que la Conselleria d’Educació tinga en compte les justes reivindicacions de les educadores d’educació especial i d’educació infantil. Fins ara el conseller, Vicent Marzà, fa oïdes sordes i es nega a mantenir les reunions que se li han sol·licitat.

Les reivindicacions de les educadores són justes:

– Reconeixement del seu treball docent. Fins ara estan apartades deliberadament dels claustres i de la presa de decisions a les escoles i instituts. Sense educadores no hi ha escola pública inclusiva i integradora.

– Fi de l’incompliment sistemàtic de les condicions laborals. Fins ara pateixen l’arbitrarietat de les direccions dels centres amb el beneplàcit del conseller. És habitual i sistemàtic l’incompliment de les normes que regulen les condicions laborals d’aquestes funcionàries.

– Protecció de la salut laboral de les educadores.

– Ajustar la categoria professional a les tasques que realment exerceixen les educadores. Deixar de ser mà d’obra barata i funcionàries de segona.