#29N: Les marxes de la dignitat contra el nou intent d´apropiació de CCOO-UGT

29Nov- 2014 Les Marxes de la Dignitat contra el nou intent d’apropiació de CCOO-UGT A les Marxes de la Dignitat hi participem desinteressadament moltes organitzacions, moviments socials i persones a títol individual independentment del seu lloc de militància. Tenim en comú el nostre treball per un mon nou, on la dignitat i els drets de les persones estigui n per sobre dels interessos d’uns pocs. Tenim clar també que la responsabilitat principal de l’estat actual d’emergència social la té aquesta minoria, però considerem també que la política de pau i concertació dels autoanomenats ’agents socials’, els sindicats majoritaris, ha estat condició necessària pel seu èxit.

En el curt any d’existència d’aquesta plataforma, volem constatar el següent:

 Els sindicats CCOO i UGT rebutgen signar el manifest fundacional per les seves referències, entre d’altres al no pagament del deute i a la millora de les pensions. De fet, el proper gener farà 4 anys de l’ anomenat ’Pensionazo’, signat per aquestes dues organitzacions.

 A 3 dies del 22M a Madrid, els secretaris generals de CCOO i UGT participen en una escenificació amb el president Rajoy i la Patronal, col·laborant en la fracassada estratègia governamental per a intentar fer punxar la mobilització d’aquell dissabte. -Un cop realitzada una de les majors mobilitzacions de la història a l’Estat espanyol, el 30 d’Abril de 2014 els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya es presenten a la jornada d’ocupacions del Servei d’Ocupació de Catalunya, planificades per les Marxes de la Dignitat, i n’usurpen la representació de cara als mitjans, com si fos una iniciativa de les seves organitzacions.

 A tot el ja esmentat, cal sumar-hi ara els nombrosos cassos de corrupció en els que estan implicats dirigents i quadres sindicals d’ambdues organitzacions sindicals. -Novament, ara ens trobem que les direccions de CCOO i UGT s’atribueixen el lideratge en l’organització de les mobilitzacions preparades per les Marxes de la Dignitat el proper 29N fent coincidir unes suposades mobilitzacions pròpies sota el nom ’Dignidad y derechos’. http://ccoo.es/csccoo/Inicio:734160—CCOO_y_UGT_convocan_una_jornada_de_manifestaciones_el_29_de_noviembre_bajo_el_lema_DIGNIDAD_Y_DERECHOS

Com a Marxes de la Dignitat a Catalunya volem fer constar:
 Ni CCOO, ni UGT, ni les seves plataformes properes ’Cumbre Social’ o ‘Catalunya Social’ són membres de les Marxes de la Dignitat, ni participen en la seva estructura d’acords com tampoc en la seva organització.

 Els objectius de lluita i confrontació contra els Governs de la Troika i dels seus còmplices, de les Marxes, xoquen amb l’estratègia de la concertació i l’ imbricació en l’aparell del sistema que lideren els anomenats sindicats majoritaris. Com la pròpia convocatòria de CCOO i UGT diu, el seu objectiu és influir en el desenvolupament del “Diálogo Social”. Tanmateix, diuen que les demandes i objectius del “Diálogo Social que afavoreixi la competitivitat i la flexibilitat interna a les empreses” coincideixen amb les reivindicacions dels moviments i col·lectius socials. Des de les Marxes diem que tots aquest anys de “diàleg social” l´ únic que han provocat és una retallada darrera una altra, algunes de les quals amb la signatura d’aquets dos sindicats, com la retallada de les pensions o la moderació salarial, que a la pràctica ha provocat una important reducció dels salaris.

 Ni la presencia de les cúpules dels 2 sindicats, ni com organitzacions signants de retallades volem que vinguin a fer una apropiació de l’unitat de lluites aconseguida. –Som companys de lluita de totes les persones que decideixin anar a la manifestació del proper 29N, independentment de la seva filiació sindical o política, i per tant, també de la militància combativa de CC.OO. i UGT. Recordem que es l’assamblea de la Mrxa de la Dignitata la que ha convocat la manifestació i hem escollit els portanveus unitaris per la premsa pel 29N i convidem a tothom a difondre: 17;30h a Pça Universitat de Barcelona.

MARXA DE LA DIGNITAT

E-MAIL: marxadeladignitat@gmail.com
comunicacio@marxadeladignitat.org

+ info:

[feed url=»https://www.cgtvalencia.org/tag/marxes-de-la-dignitat/feed» number=»8″ ]