27-m València: Pensionistes i jubilats de CGT fan la devolució pública de les cartes de Fátima Báñez

L’acte públic i reivindicatiu, convocat per l’Assemblea de Jubilats/des i Pensionistes de CGT València per a realitzar la devolució col·lectiva de les missives signades per la ministra d’Ocupació, tindrà lloc el dimarts 27 de març a les 11h30 davant l’edifici de Correos, situat en la Plaça de l’Ajuntament.

Aquesta acció pacífica de protesta convocada per l’organització anarcosindicalista pretén cridar novament l’atenció sobre la lluita que milions de pensionistes estan duent a terme en defensa d’unes pensions públiques i dignes, tal com es va visualitzar els passat dies 17 i 22 de març.

Així, l’Assemblea de Pensionistes de CGT escenificarà i realitzarà la devolució de les cartes sobre la “pujada” del 0,25% que el sindicat ha arreplegat així com les d’aquelles persones que desitgen aportar la seua en el moment de l’acte.

En la seua crida a la participació en la devolució col·lectiva, l’Assemblea recorda que “L’article 50 de la Constitució Espanyola estableix molt clarament l’obligació de l’Estat de garantir unes pensions dignes i suficients per a totes les persones majors, així com d’actualitzar-les anualment segons s’incrementen els preus”. En aquest sentit, assenyala que “lluny de complir aqueix article, els últims governs no solament han retallat més del 30% la quantia de les pensions, sinó que han pactat el progressiu retard de l’edat de jubilació en dos anys i l’exigència de més anys cotitzats. Tampoc es respecta l’obligació d’actualitzar-les cada any sobre la base de l’IPC, ja que unes vegades les congelen i unes altres apliquen pujades molt inferiors (els dos últims anys el 0´25%, quan els preus han pujat més d’un punt)”.

Així mateix, els veterans i veteranes de la CGT, sense obviar que “és l’actual Govern del PP el que aplica aquestes pujades insultants”, recorden que la mesura més lesiva va ser “la reforma de Zapatero en 2011 (avalada amb la seua signatura per UGT i CC.OO), segons la qual es fixa per a 2025 el final de procés d’ampliació del període utilitzat per al càlcul de la pensió des dels 15 als 25 anys cotitzats, s’estableix la data de 2027 per a arribar progressivament a la jubilació als 67 anys i s’amplia de 35 a 38´5 els anys necessaris per a jubilar-se als 65 anys amb el 100% de la pensió”.

Convoca l’Assemblea de Pensionistes i Jubilats/des de CGT València.