20-d: Vaga d’educadores i concentració a València

#PerDignitat. A les 12h en la Pl. de l’Ajuntament.

Quarta jornada de vaga d’educadores: El 20 de desembre CGT, Intersindical Valenciana i CSIF convoquen el quart dia de vaga en el present curs escolar. La vaga recull tots els horaris de les educadores, de 9 h fins a les 17 h.

El conseller d’Educació segueix sense atendre les justes reivindicacions de les educadores d’educació especial i d’educació infantil.

La Conselleria d’Educació segueix obligant a les educadores a fer un excés horari continuat, entre altres incompliments de la normativa laboral. CGT denuncia la ingerència de la Inspecció educativa en les condicions laborals i com el conseller, Marzà, manté que les direccions dels centres apliquen la normativa de funció pública de manera discrecional; una pràctica extesa durant els anys de govern del PP.

CGT denuncia que fins ara Educació a abandonat a les educadores, un col·lectiu nombrós d’aproximadament 1.000 funcionàries repartides per les escoles i instituts del País Valencià, de les quals més del 90% són dones. El sindicat també denuncia la precarietat en la qual es manté al col·lectiu d’educadores on més del 80% són interines.

Coincidint amb la vaga del dimecres 20 de desembre, els sindicats convocants i les Plataformes d’Educadores fan una crida a participar en la manifestació que, a partir de les 12 h des de la Plaça de l’Ajuntament de València, marxarà fins a la Plaça de la Mare de Déu.

20d