Xarrada amb Dolors Marín; Dones lliures, organització revista i moviment

Com cada any, tornem a recordar la figura de Lucía Sánchez Saornil, escriptora, poeta, militant anarquista, avançada a la seua época. Una de les fundadores de Dones Lliures que va estar especialment vinculada a la nostra ciutat de València, on reposen les seues restes.

Com ja venim fent en els darrers dotze anys, acudim al Cementeri en l’aniversari de la seua mort per a retre-li el nostre petit homenatge.  També enguany hi serem el proper diumnge 2 de juny a les 11h al Cementeri Municipal de València. Us animem a acompanyar-nos en aquesta simbòlica ofrena de flors a Lucía i, per extensió, a totes les dones que, com ella, somniaren un món nou.

I com ja fèrem l’any passat, tornarem a parlar de Lucía, del que va representar i de tot el moviment de dones que van ser avantguarda a l’estat espanyol.

Enguany, comptarem amb la presència de Dolors Marín, doctora en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona. D’ample currículum, Dolors  s’ha centrat en l’estudi de la cultura llibertària. Ha treballat de professora  de tècniques de documentació audiovisual, de documentalista,… comissària d’exposicions, assesora en el camp audiovisual de pel·lícules i documentals, ha destacat pel seu activisme en la recuperació de la memòria històrica.

Ben coneixedora del moviment anarquista, ha estudiat també les dones dins del moviment obrer i llibertari.

Proper dijous, 13 de Juny ens parlarà de “Dones Lliures: organització, revista y moviment”.

Serà a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia, a la seu de CGT València  (Av del Cid, 154), a les18h

Vos animem a vindre i participar.