Vídeo presentació a València de CGT el projecte: “Alcoi, 1873. La Revolució del Petroli”

Aquest any es commemora el 150 aniversari d’una revolta de caire llibertari que ha estat catalogada pels historiadors com la insurrecció obrera més important del segle XIX al nostre país. Per això, des d’Alcoi, on van ocórrer els fets, un grapat de docents va crear el Col·lectiu #Revolta1873 amb la intenció de donar a conèixer els fets “lluny de mites i mentides”.

Amb aquesta premissa es presenta el curt documental que gràcies al micromecenatge va veure la llum a principi d’any. En paral·lel, des de l’IES públic Andreu Sempere d’Alcoi, l’alumnat del batxillerat artístic i de la formació professional bàsica d’arts gràfiques van preparar il·lustracions per alimentar l’audiovisual. Amb el temps aquestes imatges es van convertir en una exposició i en una publicació en valencià, castellà, anglès i francès per difondre l’esdeveniment.

El projecte educatiu, fins i tot, va ser guardonat com un dels més innovadors de la formació professional arreu de l’estat. A més, en els dies exactes de l’efemèride (al juliol del 2023) la Universitat d’Alacant i el CEFIRE Humanístic i Social van participar d’unes Jornades Internacionals organitzades per #Revolta1873 amb l’assistència d’experts de Catalunya, França i Brasil.

Doncs bé, ara, de la mà de CGT arriba a la ciutat de València l’exposició, el curtmetratge i els membres del Col·lectiu per donar a conèixer el fets, l’experiència i els materials elaborats.