Treballadores de neteja i funcionaris es rebel·len contra el plec de condicions per a la nova subcontractació del servei de neteja del complex 9 d’Octubre

Després de la protesta d’avui, ha tingut lloc una assemblea en la qual s’ha decidit continuar amb les mobilitzacions la setmana pròxima, el dimecres i divendres a les 11h30 i en el mateix lloc. A més, estendran la recollida de signatures a la societat civil valenciana

Un nou front se li ha obert al Consell. Després de l’exitosa però silenciada concentració del dimarts passat, una segona protesta ha tingut lloc aquest matí en la ciutat administrativa de la Generalitat Valenciana, el complex 9 d’Octubre.

El suport ha sigut encara major del que es va recaptar fa tres dies, i és que, conforme passa el temps, la indignació creix i el col·lectiu enforteix la seua organització per a lluitar contra l’escandalosa política laboral que es promou des del Govern valencià.

Avui, quan expira el termini per a la presentació de subcontractes al nou concurs licitat pel Consell el passat mes d’agost amb un plec de condicions que, d’aplicar-se, suposaria en dos anys l’acomiadament de quasi la meitat de la plantilla actual i un empitjorament evident del servei, les treballadores han presentat davant la sotssecretaria de la Conselleria d’Hisenda 937 signatures de funcionaris, recollides en un sol dia, solidaritzant-se amb la seua lluita.

I no solament açò, sinó que el conflicte està començant a ser conegut en la resta de l’estat. D’aquesta forma, en la manifestació que ha recorregut avui el complex, s’ha llegit una carta solidària d’Ana Cuevas, sindicalista de CGT i empleada de neteja d’hospitals públics de Saragossa. Es va recordar així el cas aragonés: després de 49 dies de vaga indefinida a l’estiu de 2013, les treballadores de neteges sanitàries van aconseguir fer realitat les seues reivindicacions laborals.

La Confederació General del Treball celebra la mobilització obrera i exigeix que es respecten i milloren les condicions de les treballadores subcontractades i que, en cap cas, el Consell faça recaure la seua pèssima gestió sobre l’esquena dels més febles.

1280x720ximg-20140926-wa0004.jpg.pagespeed.ic.0P3CSr-znE

1280x720ximg-20140926-wa0003.jpg.pagespeed.ic.pNtwyshgnN

Gabinet de Premsa CGT-*PV

26 de setembre 2014