Sindicats de classe insten al Govern espanyol a trencar relacions diplomàtiques i comercials amb Israel

Dèsset organitzacions i col·lectius sindicals de classe de l’Estat Espanyol, alternatius al sindicalisme oficial, han anunciat en una nota de premsa difosa hui que dilluns que ve 20 de novembre exigiran davant el Congrés dels Diputats la ruptura de relacions diplomàtiques i comercials amb l’Estat d’Israel.

Carta oberta al govern de l’Estat espanyol

Els sindicats de classe, organitzacions que representem als treballadors i treballadores, volem abordar un tema summament important en este moment: la relació de l’estat espanyol amb Israel i el seu govern sionista. En els últims dies, hem sigut testimonis d’esdeveniments tràgics per al poble palestí, que després de patir dècades d’ocupació, apartheid i injustícia perpetrades pels governs sionistes israelians i el seu exèrcit, pateix des del 7 d’octubre crims de guerra, bombardejos indiscriminats contra la població civil, hospitals, escoles… talles de subministraments d’electricitat, aigua, combustible, medicines, aliments…

El seu mètode de neteja ètnica, ininterromput apartheid antipalestí, és reconegut i repudiat per amplis sectors jueus i acadèmics, per Amnistia Internacional, Human Rights Watch i els dos últims informes de la Comissió de Drets Humans de l’ONU.

Especialment en la Franja de Gaza, on 2,4 milions de palestins malviuen en condicions inhumanes, privats dels seus drets bàsics. La resistència palestina, etiquetada per «la comunitat internacional» com a terrorisme, és en realitat una manifestació legítima del dret dels pobles envaïts a lluitar contra els seus agressors. Els palestins han patit injustícies inacceptables i el seu missatge és simple: «Ja basta».

Per tot això instem el govern de l’estat espanyol a la ruptura de les relacions diplomàtiques i comercials amb un Estat que perpètua un règim de apartheiedxecrable i viola els drets humans del poble palestí. Els Sindicats de Classe signants, seguint la crida pública dels sindicats palestins, demanem a l’Estat espanyol adoptar una posició clara, justa i solidària en defensa de Palestina.

Demanem al Govern i a parlamentaris i parlamentàries que aproven estes iniciatives, com a presa de posició enfront de les atrocitats que el govern sionista israelià està cometent en la Franja de Gaza i a Cisjordània contra el poble palestí.

La lluita del poble palestí requereix solidaritat global. Demanem al Govern i als parlamentaris i parlamentàries que adopten una posició de solidaritat activa amb el poble palestí, contra apartheid, la neteja ètnica i els crims de guerra comesos per Israel des de fa més de 75 anys.

Per part nostra donarem suport a les mobilitzacions unitàries en este mateix sentit.

Els Sindicats sotasignats registrarem en el Congrés, dilluns que ve dia 20, una carta dirigida al Govern de l’Estat Espanyol i als parlamentaris i parlamentàries, en la qual exigim la ruptura de les relacions diplomàtiques i comercials amb Israel, un Estat que perpetua un règim d’apartheid execrable i viola els drets humans del poble palestí.

També exigim en eixe mateix escrit un alto-el-foc immediat i parar el genocidi al qual s’està sotmetent al Poble Palestí.

Sindicats signants:

Confederació General del Treball CGT

Sindicat Comissions de Base co.bas

Alternativa Sindical de Classe ASC

Confederació Sindical Solidaritat Obrera

Plataforma Sindical de l’EMT de Madrid

Sindicat Andalús de Treballadors SAT

Intersindical Valenciana

STM (Intersindical Valenciana)

ICS (Intersindical Valenciana)

Central Unitària de Treballadors CUT Galiza

Corrent Sindical d’Esquerres d’Asturies CSI

Front Sindical Obrer de Canàries FSCO

Federació Sindical Canària FSC

Col·lectiu Unitari de Treballadors CUT d’Aragó

Confederació Nacional del Treball CNT

Sindicato Ferroviario, S.F

Per al lliurament i lectura del text: Dilluns 20 de novembre a les 10,30 h davant del Congrés dels Diputats