No som números!

Des d’el mes d’octubre passat, la CGT estem recorrent diferents localitats de l’Estat espanyol duent a terme una Campanya Confederal sota el lema «SINIESTRALITAT LABORAL, NO SOM NÚMEROS», amb la qual denunciem les preocupants dades de accidentabilitat i mortalitat existents en l’àmbit laboral de tots els territoris.

Des de Zamora fins a Cornellà, passant per Calataiud i Alcázar de San Juan, hem pogut comprovar que, encara que les realitats laborals siguen diferents, les xifres de sinistralitat laboral són comunes i sobretot alarmants, quedant clara el desistiment, el poc interés i la insuficient inversió que els diferents governs i empreses dediquen a una cosa tan important com és la Salut i la Seguretat en el lloc de treball.

Este 28 d’Abril, Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball, ha de servir per a continuar amb esta lluita i per a continuar exigint mesures immediates que frenen ja les xifres tan alarmants en matèria de accidentabilitat i morts, unes xifres que reflectixen que l’any 2023 les persones mortes mentre desenvolupaven el seu treball van ascendir a 721, superant les 30.000 persones mortes en els últims trenta anys.

Així mateix, la CGT denunciem les preocupants dades de accidentabilitat registrats durant l’últim any: els accidents in itinere han augmentat de manera alarmant (quasi un 9%) focalitzant el seu augment en sectors precaris com el comerç i l’hostaleria. Referent a les causes dels accidents laborals destaca que la primera siga el sobreesforç físic (quasi un 30%) deixant clar que els infernals ritmes de treball que s’estan imposant tenen una incidència directa i negativa sobre la salut.

La classe treballadora no podem continuar permetent que les empreses ens tracten com a objectes d’usar i tirar. NO SOM NÚMEROS!, som persones, i exigir la màxima seguretat, el compliment estricte de la normativa en esta matèria i la seua millora en tots els centres de treball ha de ser el primer pel que com a organització anarcosindicalista hem de lluitar tant en les empreses com enfront dels Governs.