Multitudinària Manifestació Alternativa del 1er Maig de CGT a València

Per cinquè any consecutiu, CGT realitza una manifestació amb recorregut alternatiu als sindicats majoritaris, aquest any 2017 ha estat un rotund èxit de participació.
La manifestació que ha partit de la Plaça de Sant Agustí cap al Parterre, ha comptat amb la presència pirotècnica d’una colla de Dimonis així com música tradicional amb dolçaina.
Durant tot el recorregut s’han corejat consignes contra l’atur i la crisi, a l’altura del carrer de la pau es va tornar a desplegar una bandera confederal de mes de 30 metres, mentre sonava la cançó d’A les barricades, mentre la colla de dimonis llançava petards i bengalas al ritme de la música. La manifestació com és habitual terme a la Plaça del Parterre, on es va donar pas a les intervencions sindicals. La participació va ser multitudinària en el bloc anarcosindicalista de la CGT, tot i la dispersió d’algunes convocatòries per a aquest 1r Maig.

El secretari d’organització a València, Enric Tarrida, ha destacat que des del seu sindicat es posen «en marxa per recuperar el terreny perdut i anar, encara, molt més enllà. I fem una crida a tots aquells moviments socials que també ho facin. Cadascú des del seu terreny, des del seu camp de batalla quotidià, amb els seus mitjans i els seus propis objectius, i alhora ajudant-nos els uns als altres. El temps de la queixa s’ha acabat i volem començar a albirar el temps de les conquestes».

CGT considera que la lluita en els nostres carrers i barris és l’única via per defensar i recuperar tots els drets i llibertats arrabassats amb el pretext de la crisi-estafa.

En aquest sentit, la CGT ha fet una dura crítica als «sindicats del règim», que durant els pitjors anys de la crisi-estafa han estat amagats i signant acords amb la patronal en contra dels interessos de la classe treballadora.
De la mateixa manera, CGT també recorda que la idea del «assalt a les institucions» s’ha quedat sol una il·lusió, que ha buidat els carrers, mentre que els sectors més desfavorits de la nostra societat continuen en una situació límit.
CGT continua animant a seguir lluitant, governi qui governi, en defensa del que de totes i emplaça la ciutadania a participar en la propera manifestació del 27 de maig a Madrid al costat de les Marxes de la Dignitat.

Fotos: J.R. Ferrandis, Miquel Rodriguez, Antonio Perez, Gabriel Rodriguez i altres companys i mitjans de comunicació.