Miquel Férriz (CGT-Forestals), alerta: «Les muntanyes estan com si fora l’agost»

El representant del Comité Sindical de Bombers Forestals de la CGT explica la situació que pateix el cos abans de la temporada estiuenca.

La Conselleria de Justícia i Interior ha anunciat un reforç en el dispositiu de prevenció i extinció d’incendis forestals per als mesos d’estiu, incorporant més de 1.200 efectius i un helicòpter H901 per a tasques de vigilància i dissuasió. Tot i aquestes mesures, el sindicat CGT manifesta preocupació per la manca de recursos i la situació laboral dels bombers forestals, posant en dubte l’eficàcia del dispositiu anunciat.

Miquel Férriz, representant del Comité Sindical de Bombers Forestals del sindicat CGT, va explicar en el pòdcast de La Veu del País Valencià que «no hi ha més gent que l’any passat ni que l’altre, ni que l’altre». En una entrevista amb Josan Piqueres i Joan Canela, el bomber va destacar que, malgrat les mesures anunciades, la realitat és que el servei compta amb menys efectius del que seria necessari per a afrontar els incendis amb garanties.

Segons Férriz, els problemes de personal es deuen en gran part a la lentitud de l’administració pública en la contractació i a la manca de previsió: «Entre que es fa la formació per a tot el personal, passa molt de temps, i a més, no hi ha previsió». Aquesta situació genera un escenari de risc per als bombers, que sovint es troben treballant amb equips incomplets, posant en perill la seua seguretat i l’eficàcia de les intervencions.

El representant sindical també va criticar la fragmentació de les condicions laborals dels bombers forestals, amb quatre convenis diferents que generen desigualtats entre treballadors que fan la mateixa feina. «Tenim gent fent la mateixa feina amb condicions diferents», va afirmar Férriz, reclamant un conveni unificat que garantisca condicions dignes per a tots els efectius.

Font: Laveupv