Les treballadores de Zara es concentren per uns caps de setmana de qualitat

  • El divendres 31 de maig, la Secció Sindical de la CGT en Zara-Lefties convoca una concentració a les portes del Zara del Carrer Còlon de València

Com venen denunciant des de fa un temps les treballadores en Zara al conjunt de l’Estat Espanyol, el seu ritme de treball en botiga els impedix dur a terme el desenvolupanment de la seua vida d’una manera normal.

Les treballadores de Zara-Lefties en la Zona de València, organitzades entorn de la Confederació General del Treball (CGT), han convocat una concentració el divendres 31 de maig en el número 11 del Carrer Còlon de València per a “exigir caps de setmana de qualitat, els quals consten de torns rotatius els dissabtes, de dos tancaments, un obertura i una lliurança; la qual es canvia per la lliurança que tenim entre setmana”.

Segons informen a través d’un comunicat des d’en la central anarcosindicalista “des que es va constituir el nou comité el mes de setembre, reunió rere reunió, no hem desistit a sol·licitar caps de setmana de qualitat”. Segons relaten, la gran multinacional del tèxtil, s’ha negat des dels seus inicis a negociar amb el nou Comité d’Empresa constituït a València, per la qual cosa “ens hem vist obligades a mobilitzar-nos”.

“Pel fet que les negociacions del pla d’Igualtat seguixen estancades – tal com apunten les treballadores en el Comité d’Empresa de Zara València – i a sabendes que en altres províncies com a Sevilla o Madrid el tenen pactat, hem decidit eixir als carrers i lluitar per caps de setmana de qualitat”.

Segons informa Olga Baeza, representant sindical de CGT Zara i Lefties València “en la resta de territoris només se’ls ha concedit a les persones amb càrrec, excloent així a la resta de la plantilla”.

“El nostre objectiu – en paraules de Baeza – és fomentar la conciliació de vida personal i laboral”. I conclou: “El nostre compromís i dedicació en el treball són indiscutibles, però també és crucial que cuidem del nostre benestar i mantinguem un equilibri saludable entre els dos”.