Les Bomberes Forestals (BBFF) de la GVA es concentren per l’estabilitat laboral i un primer conveni per a la SGISE

El dilluns 30 d’octubre de 2023 a les 10.00 h. els Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat Valenciana (GVA) s’han concentrat a les portes de l’edifici administratiu 9 d’Octubre de València per exigir unitats de reforç tot l’any i l’establiment d’un conveni col·lectiu per a les treballadores del SGISE.

La concentració, a la que han acudit desenes de treballadores, ha incidit en dos qüestions principals, l’establiment del 100% d’unitats de reforç els 365 dies de l’any, i un primer conveni per a la SGISE, empresa publica de la GVA de la que depèn el Servei de Bombers i Bomberes Forestals.

Segons manifesten les Bomberes Forestals, el 26 d’octubre de 2023 amb tan sols 5 dies de preavís, la Consellera de Justícia Elisa Nuñez confirmà que no augmentarà el període de contractació del Personal de Reforç del Servei de Bombers i Bomberes Forestals, enviat així al voltant de 300 persones a l’atur en finalitzar octubre el dia 31.

Així, segons afirmen des de la Secció Sindical de CGT a BBFF de la GVA, “menyspreant el compromís que s’havia aconseguit per part de la part social amb l’empresa de impartir la formació que faltava al personal fixe de l’SGISE i sense donar cap explicació sobre la no publicació del 1er Conveni Col·lectiu”.

 “Considerem que aquest retrocés cap a un Servei D’Emergència a l’altura del nou escenari d’Incendis Forestals amb el context del canvi climàtic que inicia la nova consellera és d’una gran irresponsabilitat política i humana”, assenyalen des de CGT. “Dir que la contractació de reforç sols es pot allargar baix una situació d’emergència denota el total desconeixement del Pla Especial d’Incendis Forestals – actiu tot l’any-, la realitat del territori valencià i la tendència a Incendis Forestals fora d’estacionalitat,  així com el reglament de Bomberes Forestals on detalla totes les competències que tenim en el medi natural”.

I afigen: “La Consellera no ens ha manifestat cap pla ni iniciativa per millorar aquest servei i millorar la seva gestió que tant ha criticat en les seves primeres intervencions a les corts, i no hem obtingut cap informació sobre el 1er Conveni Col·lectiu SGISE ja signat per la part social i empresa.”