L’EMT tornarà a convocar la borsa d’inspectors per filtracions en els exàmens

  • CCOO i UGT, suposadament, podrien haver filtrat les preguntes de l’examen als seus afiliats.

L’EMT ja ha anunciat que tornaran a repetir les proves selectives per accedir a la borsa d’inspectors, quedant suspesa l’actual, a causa de les filtracions de preguntes relacionades amb els exàmens. El passat 15 de novembre, es destapava l’escàndol. Els sindicats APTTUV, TIC-IV i CGT, representats en l’empresa EMT València, denunciaven presumptes filtracions per part dels sindicats CCOO i UGT, que posaven en perill la transparència en la promoció interna d’ascens de conductors a inspectors-coordinadors.  Veure[Comunicado] Sobre las presuntas filtraciones de CCOO y UGT en EMT

Tal com asseguraven, alguns membres dels dos sindicats haurien filtrat als aspirants dels seus sindicats, a través de WhatsApp, preguntes de l’examen pràctic d’aquesta convocatòria. Davant tal denúncia, i tenint en compte que l’empresa EMT és pública i, per tant, en les borses de treball ha de prevaler la igualtat entre tots els aspirants a les convocatòries, des de la direcció de l’Empresa Municipal de Transports de València van obrir una investigació per determinar si s’havia produït alguna irregularitat.

Per la seva banda, des de CCOO van negar aquestes acusacions, al·legant que tan sols van repartir una circular informant de les parts de la prova (una sobre gestió d’horaris i una altra sobre anàlisi de dades) i que, a més, van facilitar als seus afiliats possibles preguntes relacionades amb la temàtica, però en cap cas les preguntes exactes.

Tot i així, l’EMT ha emès un comunicat anunciant que es tornaran a convocar la borsa d’inspectors per garantir la transparència en el procés de selecció, anul·lant, així, totes les qualificacions i la prova de selecció anterior. En aquest sentit, en el comunicat expressaven que «l’EMT ha informat als seus treballadors de la decisió de suspendre l’anterior borsa d’inspectors, i tornar-la a convocar en un futur, davant les denúncies d’irregularitats comeses per un representant del Comitè d’Empresa en tribunal. Aquesta decisió s’ha pres després de quedar acreditat que s’han vulnerat l’obligació de sigil, imparcialitat i confidencialitat, així com la d’actuar amb honestedat i exemplaritat ‘.

Així mateix, en el comunicat han afegit que ‘respecte a l’expedient disciplinari obert per aquesta situació’, l’EMT no només respectarà el dret de defensa del treballador involucrat, sinó que no es revelarà cap de les mesures adoptades davant aquesta irregularitat.

Font Prensa/Agencias.