La Plataforma per l’Ensenyament Públic es prepara per a la vaga

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, de la qual forma part CGT, ha informat aquest matí, davant la Conselleria d’Educació, dels pròxims actes que durà a terme el dia 23 de maig, quan hi ha convocada una vaga unitària contra la llei educativa que promouen PP i Vox al País Valencià i contra les mesures que podrien perjudicar l’ensenyament públic.

En primer lloc, la plataforma ha anunciat concentracions els dies 16 de maig als centres escolars amb els cartells de la convocatòria de la vaga per a manifestar suport a l’escola pública i denunciar les polítiques de retallades, el districte únic i l’arraconament del valencià per part de PP i Vox.

A més, dimecres 15 de maig s’han organitzat assemblees informatives sobre la vaga per a tota la comunitat educativa a les ciutats de València, Alacant, Castelló de la Plana i Gandia. A l’endemà, dia 16 de maig, la plataforma també ha convocat una concentració a les Corts Valencianes per a denunciar les retallades de les Escoles Oficials d’Idiomes.

Finalment, el 23 de maig, dia de la vaga, hi haurà concentracions a València, Alacant, Elx i Castelló de la Plana al matí –potser en convoquen més– i per la vesprada manifestacions a València, Alacant i Castelló de la Plana.

Segons la plataforma, les raons per convocar la vaga són la reivindicació per millorar les condicions laborals, per no paralitzar el pla Edificant, contra les retallades, a favor del valencià, en contra del districte únic «segregador» i per a defensar l’ensenyament de «valors ètics i democràtics».

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic està integrada per FAMPA-València, STEPV, Federacions d’Educació de CCOO i UGT, Escola Valenciana, CAVE-COVA, CGT, FEPV, FAAVEM, SEPC, BEA, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE-PV, FAMPA Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i València Laica.