La plantilla d’Acciona FS -subcontracta de Ford- anirà a la vaga indefinida si no es garanteixen la subrogació del personal i l’aplicació de l’IPC en els salaris

L’entrada en escena d’empreses low cost en la factoria Ford d’Almussafes, com la contracta Ilunion del Grup ONCE, i el consegüent canvi en les adjudicacions de Ford ha produït un terratrèmol en les condicions laborals de centenars de persones emprades per Acciona.

Tal com denunciava la Confederació General del Treball del País Valencià el passat mes d’abril, la pràctica afavorida per Ford en connivència amb les empreses, a més d’evidenciar la utilització de fons públics per a incrementar els guanys privats, es basa en l‘incompliment d’una obligació empresarial que és la deguda subrogació del personal amb idèntiques condicions laborals.

Les companyies han vingut esbiaixant la legalitat el que s’ha traduït en un sistemàtic mercadeig de mà d’obra, en l’aplicació d’Expedients de Regulació d’Ocupació, en acomiadaments improcedents, contractacions per Empreses de Treball Temporal i contínua pressió per a rebaixar salaris i liquidar drets.

El malestar dels treballadors davant l’atropellament que suposen aquestes polítiques ultraliberals es va posar de manifest en una massiva assemblea celebrada el passat mes de maig on, per unanimitat, es va decidir anar a la vaga indefinida “abans de l’inici del primer període vacacional acordat” és a dir, abans del 8 de juliol.

La vaga indefinida es durà a terme en el cas que l’empresa rebutge la proposta transmesa pels sindicats CGT, CCOO i UGT consistent en dos aspectes. La primera, una pujada salarial mitjançant l’aplicació de l’IPC per als anys de vigència del futur acord intern que està en procés de negociació. I la segona, un pla d’estabilitat subscrit per Ford Espanya que comporte un acord que obligue a qualsevol nova empresa adjudicatària dels serveis que actualment presta Acciona amb el client Ford a subrogar a la plantilla.

El termini de resposta d’Acciona FS expira el 21 de juny, dia en què es preveu la celebració d’una reunió entre sindicats i empresa.