La CGT continuarà mobilitzant-se en els carrers “Per Allò Públic, Per allò Comú”

Al costat de les Marxes de la Dignitat es realitzaran Manifestacions descentralitzades en tot l’Estat a finals de febrer i una altra a Madrid al maig de 2017.

La CGT participarà en les mobilitzacions convocades per les Marxes de la Dignitat per a la pròxima primavera, les dates hauran de ratificar-se en la pròxima Assemblea per les plataformes territorials i organitzacions que integren aquest espai plural de lluita i reivindicació. Les Marxes continuaran reivindicant pa, treball, sostre i dignitat posant l’accent principalment en la defensa de les Pensions Públiques, la derogació de la Llei Mordassa i en l’Amnistia Social per a totes aquelles persones perseguides, encausades, empresonades, multades i acomiadades per lluitar.

La defensa de les pensions públiques s’enquadra dins de la campanya “Per Alló Públic, Per Allò Comú”, presentada per CGT en roda de premsa aquest dimecres a Madrid. Amb aquesta iniciativa, la CGT vol defensar els Serveis Públics com a Drets essencials bàsics per al digne desenvolupament de les persones en societat, lluitar contra les privatitzacions d’empreses públiques, exigir la reversió de les ja privatitzades, remunicipalizar els serveis en els Ajuntaments i unir esforços amb organitzacions alternatives i moviments socials que actualment lluiten amb els mateixos objectius en espais comuns. La campanya, que durarà almenys dos anys, vol també cridar l’atenció dels “Governs del Canvi” perquè complisquen els seus programes electorals i protegisquen el de totes i tots. En paraules del Secretari General del Comitè Condederal de la CGT, José Manuel Muñoz Póliz, “No hem d’oblidar que ha mort gent per no tenir cobertes les seues necessitats bàsiques. Els denominats “Governs del Canvi” ens han decebut i estan posant moltes complicacions per a revertir la situació en la qual es troben els Serveis Públics. Tenim la sensació de que ens han enganyat. Des de CGT anem a estar en el carrer per a seguir defensant aquests drets que són de tots i totes”.

És una campanya totalment transversal perquè afecta a totes les persones de tots els sectors, siguen públics o privats, i l’objectiu finalista és la participació directa de les persones treballadores i usuàries en la gestió dels mateixos, en un camí clar cap a l’autogestió.

Des de CGT assenyalen que existeix un interès per part d’alguns mitjans de comunicació, formacions polítiques, empreses i institucions per retornar la legitimitat perduda als sindicats del règim, amagats durant tots aquests anys de crisi-estafa, empobriment de la població, pèrdua de drets i llibertats, i repressió autoritària. Aquesta actitud constata que segueixen allunyats del sofriment de la majoria i solament poden ser vistos com a part del problema i no de la solució.

CGT rebutja les formes en les quals aquests sindicats i els seus partits pretenen portar a la societat cap a el “Pacte Social”, sense participació ciutadana, sense consulta de les bases i amb la pressió “justa” en els carrers per a poder domesticar a la classe obrera. En aquest sentit, la CGT declara que continuarà ocupant amb totes les conseqüències, juntament amb les Marxes, el Bloc Combatiu de Classe, les Marees d’Allò Públic i els Col·lectius i Plataformes socials, l’espai de lluita que els sindicats del règim van abandonar, fins a transformar el model social actual.