Jornades llibertàries 2019 de CGT-València, del 9 al 13 de desembre del 2019 en el Centre Cultural Octubre, carrer Sant Ferran, 12

Aquesta pàgina s’actualitzarà segons es vagin incorporant actes a les jornades.

Dijous 28 de novembre

Dijous que ve 28 de novembre,emmarcades dins de les jornades llibertàries del 2019, a les 19.00 hores, la Confederació General del treball junt amb la facultat de ciències socials de la universitat de València hem organitzat un visionat de l’última obra de Ken Loach, «Sorry we missed you».

La pel·lícula aborda la dramàtica realitat dels repartidors com a falsos autònoms.
L’entrada serà lliure fins a completar l’aforament.

El próximo jueves 28 de noviembre,enmarcadas dentro de las jornadas libertarias del 2019, a las 19:00 horas, la Confederación General del trabajo junto a la facultad de ciencias sociales de la universidad de Valencia hemos organizado un visionado de la última obra de Ken Loach, «Sorry we missed you».

La película aborda la dramática realidad de los repartidores como falsos autónomos.

La entrada será libre hasta completar el aforo.

Viernes 29:

25 años de «Tierra y libertad»: la solidaridad internacionalista

Fecha: 29 noviembre de 2019 de 19:00 a 20:30

Centro: Centre Cultural La Nau

Salas: Paraninfo

Organiza: Fòrum de Debats, #Rosana Pastor, CGT Plataforma Familiars Fosses Paterna, Col.lectiu Al Alba

PLAZAS AGOTADAS

Dissabte 30 de novembre

Jornada fraternal al costat del director de la pel·lícula, Ken Loach visitant el poble on es va rodar fa 25 anys la pel·lícula.

Apunta’t en la seu del sindicat o envia un mail a comunicacion@cgtpv.org abans del 26 de novembre indicant el teu nom i cognoms, sindicat, telèfon, mail i si vols menú (17 euros). Autobús afiliades gratis, simpatitzants 10 euros. El menú és a càrrec de l@s assistents.

PLAZAS AGOTADAS


La CGT i la FSS commemoren el 80 aniversari de l’exili de 1939, des d’una mirada llibertària, amb l’exposició «L’exili de la llibertat. L’obra cultural del ML a França, 1939-1975».


Inauguració: 2 de Desembre 19.00 hores Biblioteca Pública de València Pilar Faus.
 
Taula redona amb la participació d’Antonio Pérez Collado,Confederació General del Treball, Víctor Benavides Escrivá i Rafael Maestre, comissaris de l’exposició.

Modera Juan Pérez Eslava, Fundació Salvador Seguí

L’exposició es podrà visitar des de : Dilluns, 2 Desembre, 2019 – 12.45 fins a Divendres, 27 Desembre, 2019 – 12.45

El testimoni de l’exili espanyol de 1939 es troba en el conjunt de totes les aportacions de les persones que el van viure, i no sols els intel·lectuals. La recuperació de la memòria de l’exili estaria incompleta sense la reparació de la memòria de la cultura obrera exiliada.

En l’actualitat coneixem molt millor la realitat de l’exili, encara que queden molts aspectes per recuperar, especialment l’aportació del Moviment Llibertari a la cultura de la resistència, a través d’espais de sociabilitat on a més de lluitar contra la dictadura franquista, es va realitzar una labor cultural i social impressionant amb la creació d’ateneus, biblioteques, grups artístics, editorials, premsa, revistes…

SINOPSI

A través de 19 panells, que comencen amb el drama de l’exili, mostrarà l’obra cultural i solidària desenvolupada pel Moviment Llibertari a França. Uns breus textos ens introduiran en els diversos apartats que componen l’exposició, que aniran acompanyats d’imatges de documents, llibres, revistes, fullets, programes de mà, cartells anunciadors, fotografies, capçaleres de premsa i testimoniatges de companyes i companys exiliats.


Dilluns 9 desembre

11.30 h. Inauguració de les Jornades amb la xerrada CGT davant els reptes de futur.

Assemblea de delegats i d’afiliats. José Manuel Muñoz Póliz (Secretari General CGT), Ana Belén Martínez Villar (Secretària General CGT València) i Francisco Tomás Rodríguez Guerrero (Acció Sindical i Salut Laboral CGT).

13.00 h. Presentació de l’exposició «L’exili de la llibertat». L’obra cultural del Moviment Llibertari a França, 1939-1975. Rafa Maestre, comissari de l’exposició.

17.30 h. Projecció pel·lícula «Tierra y libertad» de Ken Loach.

19.30 h. Debat 25 anys després de Tierra y Libertad. Emili Cortavitarte, professor d’Història i militant de CGT i de Procés Embat i amb Rosana Pastor, actriu.


Dimarts 10 desembre

18.00h. Mare Mortum, deshumanització al sud d’Europa.

Xerrada amb debat. Iñigo Mijangos (President de Salvament Marítim humanitari), Ismael Furió (Secretari General de CGT Salvament Marítim), Manuel Capa (CGT Salvament Marítim). Moderadora: Macarena Amores (Gabinete prensa Confederal y CGT Mar y Puertos).


Dimecres 11 desembre

18.00 h. Temes mediambientals locals

Xerrada amb debat. Juan Ramón Ferrandis (Plataforma deDefensa del Ferrocarril de CGT), Joan Olmos (antiampliació Port), Julio Moltó (Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret). Moderador: Gregorio Rabadán (CGT-EMT).


Dijous 12 desembre

18.00 h.Ecofeminisme, Economia feminista.

Xerrada amb debat. Vanessa Álvarez (Red Ecofeminista), Ester Andrés, (área de Ecofeminismo en Valencia de Ecologistas en Acción), Moderadora: Ana Belén (Secretaria General de la Federación Local de Valencia y de FGV-CGT).


Divendres 13 desembre

17.00 h. Memòria històrica o repetició del passatXerrada amb debat.

Presentació del llibre «Magdalenas sin azúcar» de Paco Arenas.

Cecilio Gordillo (Comissió de Memòria Llibertària de CGT i coordinador de Tots els Noms), Núria Martínez (Associació per la Recuperació dels Desapareguts al Franquisme), Daniel Galán (president de familiars de la fossa 128 Paterna). Moderadora: Charo Arroyo (Coordinadora de la Comissió de Memòria Llibertària de la CGT)


La Fundació Salvador Seguí organitza l’exposició «L’exili de la llibertat». L’obra cultural del MovimentLlibertari a França, 1939-1975 en la Biblioteca Pública de València Pilar Faus, del 2 al 27 desembre.