Fotos i Audio: Taula rodona #Antirepressió

25 abril 2017 :Taula Rodona: Lluita i Repressió. Com podem respondre?

Jornades Anarcosindicalistes 2017 Unint Lluites Construint Alternativa.

Lloc: Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació. Av Blasco Ibañez, 30

Ponents:

ErmengolGasssiot Arqueòleg, doctor en Pre-història i professor de la UAB. Secretari de la CGT de Catalunya. Encausat juntament amb altres treballadors i alumnes, per defensar l’Ensenyament Públic. El fiscal li demana ni més ni menys de 11 anys, per protagonitzar una tancada pacífica a la universitat.

Lola Gutierrez, Educadora social a la diputacion de Barcelona i delegada sindical per CGT. detinguda a
Grècia per intentar ajudar Refugiadxs.

Saturnino Mercader, Treballador de TMB. Delegat de CGT. Actiu militant sindical, el 29 de març de 2012, arran de la seva participació en piquets informatius, durant la Vaga General se li demanen 2 anys de presó, amb al·lucinants acusacions, que van quedar finalment en res. El cas ha estat sobresegut.

Paco Ortega, membre del Comitè d’Empresa, és Secretari d’Acció Social de CGT a Granada. Objector de consciència, Activista del 15 M, també forma part de plataformes com Stop Desnonaments, Stop Repressió, etc. Va ser detingut costat d’un altre company, realitzant una protesta pacífica. Finalment, absolt sense càrrecs.

Lolo: Cas Bemba, El Cas Bemba es remunta al setembre del 2003, quan la policia antiavalots de Sabadell, dirigida pel llavors alcalde Manuel Bustos, va dur a terme una intervenció policial que acabà amb més de 20 ferits i 11 detinguts. Ara, 14 anys després dels fets, els volen empresonar.

Les persones que assisteixen a aquest acte, són una mostra dels centenars d’activistes i militants que per exercir els seus drets de manifestació, de protesta, han estat i són represaliades a casa nostra. CGT és una de les organitzacions més damnificades, en evident proporció a la coherent activitat que duen a terme els qui formem part d’ella. Però ningú s’escapa d’això, altres sindicats, organitzacions socials i estudiantils, o persones compromeses sense més, som víctimes propiciatòries d’uns governants disposats a mantenir-nos a ratlla a qualsevol preu. Governants que amb això demostren el veritable por que tenen a la població, no consentint ni tan sols la dissidència pacífica amb el Règim.

Fotos: Miguel Rodriguez