Estudiants de la UV prenen el rectorat per a exigir responsabilitats per la vaga d’associats

Quasi un centenar d’estudiants s’han concentrat este matí en el rectorat de la Universitat de València per la «situació insostenible» derivada de la vaga del professorat associat. Denuncien que després d’un mes de vaga i més de 3 anys de protestes per la seua situació laboral no s’haja aconseguit cap millora.

Quasi un centenar d’estudiants de diferents graus s’han concentrat este matí front al despatx del rector de la Universitat de València. Tres d’ells han aconseguit accedir a l’interior del despatx i permaneixen allí tancats.

Exigeixen la presència d’Esteban Morcillo, el rector, per a que done explicacions sobre la falta de solucions a la vaga de professors associats després de que haja passat un mes i moltes assignatures seguisquen sense impartir-se. El rector ha informat finalment que acudirà a les 6 de la vesprada, però els universitaris han plantejat acampar fins que aparega.

Els estudiants han insistit en el seu suport a la vaga d’associats per les condicions de precarietat laboral que patixen, però també sostenen que la situació és insostenible. «Mentres que els professors en vaga s’han reunit amb nosaltres per a trobar solucions per a la recuperació de les classes, la Universitat no ens ha informat de res», denuncien estudiants de periodisme que estan rebent menys de la meitat de les matèries del curs.

 El gerent de la UV, Joan Oltra, els ha bloquejat el pas assegurant no saber on estava el rector Manel Domingo

En un comunicat presentat per este sector dels manifestants s’insistix en que la Universitat no està proporcionant el servici públic pel qual han pagat les taxes acadèmiques. També s’insta a l’equip de la UV a establir una negociació directa amb els professors, cosa que també reivindica el comité de vaga. Per la seua banda, el genrent de la universitat, Joan Oltra, ha traslladat als protestants que s’està treballant en la resolució del conflicte a través de la mesa de negociació amb els sindicats.

«Nosaltres no volem estar en la mesa, que té el seu funcionament i els seus ritmes, però si volem que la Universitat ens tinga en compte en la negociació» ha declarat Vicent Montroig, representant del comité de vaga. També ha indicat que, fins al moment, les dues reunions que han pogut mantindre amb l’equip directiu de la Universitat s’han limitat a tractar l’aplicació dels serveis mínims. Tant professors com estudiants denuncien que després d’un mes de vaga i més de 3 anys de protestes per la situació dels associats, no s’haja aconseguit cap millora laboral.

Font  El salto

COMUNICAT: