Els Bombers Forestals tornaran a concentrar-se a València

  • CONCENTRACIÓ: Contra les RETALLADES al Servei de Bombers i Bomberes Forestals
  • Per el 1er CONVENI COL·LECTIU
  • Per el 100% d’UNITATS a 365 dies. 13-11-23 Ciutat administrativa. 10:00h València.

El col·lectiu de bombers i bomberes forestals, a través del sindicat CGT, demanen a la Generalitat Valenciana la millora de les condicions laborals i l’elaboració d’un conveni col·lectiu. La mobilització de bombers i bomberes forestals de la Generalitat Valenciana a través d’una secció sindical de la Confederació General de Treball (CGT) segueix la marxa.

El sindicat CGT fa temps que inssisteix en la necessitat de tenir un operatiu complet els 365 dies de l’any al País Valencià davant del plantejament d’unitats de reforç en el període estival impulsat per les institucions. La urgència en la mobilització respon al fet que, tal com exposen des de la secció sindical, a finals d’octubre i només amb cinc dies de preavís, “la Consellera de Justícia Elisa Núñez va confirmar que no augmentarà el període de contractació del Personal de Reforç del Servei de Bombers i Bomberes Forestals, enviat així al voltant de 300 persones a l’atur en finalitzar octubre el dia 31”.

Els Bombers Forestals defensen que «aquesta reculada és d’una gran irresponsabilitat política i humana». Per al col·lectiu, la proposta de contractar reforços només en situacions d’emergència “denota el desconeixement total del Pla Especial d’Incendis Forestals -actiu tot l’any-, la realitat del territori valencià i la seua tendència a incendis Forestals fora d’estacionalitat, així com del reglament de Bomberes Forestals on detalla totes les competències que tenim al medi natural”.

Ja anteriorment, els bombers de la CGT havien advertit que continuaven amb “el mateix model de servei de bombers forestals del segle passat, que amplia l’operatiu amb unitats de reforç al període estival, quan ha quedat demostrat que el canvi climàtic ha deslocalitzat i ampliat el període d’incendis”, i feien al·lusió a la signatura del Reglament de bombers forestals fa tres anys o amb l’aprovació del decret de la Unitat Valenciana d’Emergència (UVE), que implica l’actuació del col·lectiu “en moltes més situacions, com inundacions, nevades, recerca de persones i moltes altres emergències”.