Diversos col·lectius valencians demanen a Turquia el final de la repressió

Desenes de persones es van concentrar ahir davant del consolat turc a València en solidaritat amb el poble kurd i els moviments socials turcs, «víctimes de la brutal repressió del govern d’Ankara i del silenci de la UE», segons van explicar els convocants, diversos col·lectius valencians entre els quals es comptava CGT.

Els assistents van fer arribar un comunicat al consolat en què es posava de manifest «la solidaritat amb les persones que pateixen la violència i el dolor», fent-la extensiva «a les víctimes de l’atemptat d’aquesta mateixa setmana a Istanbul ia les seves famílies».

A l’acte, que també es va celebrar a ciutats com Madrid i Barcelona, ​​es va exigir públicament al govern de Turquia «el cessament de qualsevol hostilitat contra la població kurda i contra els activistes socials, periodistes i grups dissidents turcs». A més, els convocants van demanar a les autoritats europees «un major esforç per actuar com a observadors i garants dels drets i llibertats de tots els països en conflicte».

Font Levante emv