Conductors professionals es manifesten per la jubilació als 60 anys a València

El Dimecres 6 de març al matí, els conductors professionals s’han manifestat a València, convocats per la Confederació General del Treball (CGT) i la Plataforma per la jubilació als 60 anys, per exigir l’aplicació dels coeficients reductors i la jubilació a els 60 anys.

Centenars de conductors professionals han acudit a la manifestació que CGT juntament amb la Plataforma per la jubilació als 60 anys han convocat dimecres 6 de març al matí a la ciutat de València. El sector dels conductors professionals de mercaderies i passatgers, urbans i interurbans; fa més de tres anys que exigeixen al govern l’aplicació del Reial decret 1698/2011 per a una jubilació digna.

La convocatòria ha començat al carrer Colom, a la plaça de Los Pinazo i s’ha dirigit cap a la seu de Delegació de Govern a la plaça del Temple, sota el lema “Jubilació als 60 anys”. Aquesta ha estat la primera d‟una sèrie de mobilitzacions que es repetiran el 10 d‟abril a Barcelona i el 8 de maig a Madrid. L’organització anarcosindicalista ha explicat que “d’acord amb allò que indica la Seguretat Social, l’edat ordinària de jubilació pot ser rebaixada o anticipada per a aquells professionals els treballs dels quals siguin de naturalesa penosa, perillosa, tòxica o insalubre i acusin elevats índexs de morbiditat o mortalitat ”.

“Només volem jubilar-nos en unes condicions en què encara puguem gaudir del temps de vida que ens queda”, apunten des del sindicat. A més incideixen que “segons les dades que donen els informes i estudis, al nostre sector, són abundants les patologies osteoarticulars o trastorns múscul esquelètics, les patologies auditives i neurosensorials, així com les patologies per exposició a agents químics”.

“Ha arribat l’hora de la veritat i veure si realment els conductors i conductores volem anar a buscar l’objectiu marcat a les Assemblees” afegeixen des de CGT, concloent que “sempre hem mantingut que aquesta lluita no és una lluita ni de sigles ni de banderes , prova d’ells és que tota la documentació que hem anat transmetent ha estat sota el segell de la Plataforma per la Jubilació als 60 anys”.