CGT-La Safor celebra la reivindicació de la figura de Marcel·lí Pérez, històric militant llibertari gandià

Des de CGT-La Safor, volem expressar la nostra alegria per la celebració d’unes Jornades en memòria de Marcel·lí Pérez, històric militant llibertari i alcalde de Gandia, per aclamació popular, el 1936

Comunicat de Premsa

Des de CGT-La Safor, volem expressar la nostra alegria per la celebració d’unes Jornades en memòria de Marcel·lí Pérez, històric militant llibertari i alcalde de Gandia, per aclamació popular, el 1936.

La nostra organització sempre ha reivindicat la necessitat de recuperar la memòria històrica, censurada i manipulada durant tant de temps, especialment la del moviment obrer, que és, al fi al cap, la història de totes nosaltres i la que ens pot ajudar en la construcció d’una millor societat.

Per això, ens alegra la recuperació d’una figura històrica del moviment llibertari gandià, en uns temps on les idees i pràctiques llibertàries estan sent novament perseguides, represaliades i empresonades, associades amb el terrorisme i la violència. Per això, és necessària la reivindicació de Marcel·lí Pérez com a figura destacada de l’anarcosindicalisme, perquè un home, exemple d’honestedat i coherència, que va defensar amb la seua vida la llibertat i la justícia, no pot ser considerat, com a hores d’ara ho és gran part del moviment llibertari, un delinqüent o un terrorista.

Com a organització llibertària i anarcosindicalista, ens alegra saber de la celebració d’aquest memorial i esperem que s’analitze i reivindique la figura de Marcel·lí Pérez en tots els aspectes de la seua vida. La militància llibertaria i anarcosindicalista, la construcció revolucionària, la tasca pedagògica, el respecte per tota vida humana i la honestedat i coherència fins el final, són pilars que marquen una vida d’entrega a la llibertat, la igualtat, la justícia social, la solidaritat i, en definitiva, al naixement d’eixe nou món que portem als nostres cors.

Des de CGT-La Safor, felicitem als organitzadors per aquests actes, malgrat que ens hauria agradat participar i col·laborar en l’organització i celebració dels mateixos. Així mateix, volem fer palès la nostra total disponibilitat i voluntat de participar i col·laborar en la futura organització i celebració d’actes en torn a la recuperació de la memòria històrica.

Des de la nostra organització, assistirem a tots els actes i animem a tota la ciutadania gandiana i saforenca a participar i gaudir d’aquests.

Secretariat Permanent de la Federació Local de CGT-La Safor

Gandia, 14 gener 2016

Article escrit pel company Bernat Martí, al voltant de la figura de Marcel·lí Pérez, realitzant un breu anàlisi i recorregut històric de la seua vida. Publicat en Levante-EMV