CGT exigeix que s’iniciï la negociació col·lectiva a ADIF

El dia 29 de gener UGT-CCOO van signar a ADIF un acord per a assegurar-se els alliberats, milers d’hores sindicals i llocs en el Consell d’Administració, encara que no rebin un sol vot en les eleccions a celebrar el dia 3 de març.

Sembla ser que a RENFE els sindicats CCOO-SEMAF-UGT tenen signat un preacord que mantenen ocult als/les treballadors/es, que va en la mateixa línia que el signat a ADIF i que convertiran en acord abans del dia 3 de març, per a garantir-se també els alliberats, milers d’hores sindicals i llocs en el Consell d’Administració, passi el que passi en les votacions del dia 3 de març.

Això és l’única cosa que els preocupa, les alliberacions i els mitjans que els permetin continuar traint amb les seves signatures a la classe treballadora. Ara tots/es sabem el preu de l’ocorregut en els últims anys en el sector ferroviari.

Avui, la CGT ha interposat Comissió de Conflictes a Adif i Renfe perquè s’engegui la Negociació Col·lectiva en ambdues empreses. A diferència de CCOO-SEMAF-UGT, a la CGT sí li preocupa que es negociï ja el III Conveni Col·lectiu; nosaltres sí que volem que es signi abans del dia 3 de març un Conveni que garanteixi el salari i les condicions laborals de la plantilla ferroviària:

 Integració plena del personal de Feve.
 Internalización de càrregues de treball i lluita contra la externalització.
 Processos de mobilitat per a tots els col·lectius.
 Nous ingressos sense precarietat laboral. – Coeficients reductors per a l’edat de jubilació.
 Increment salarial per a 2015 .
 Abonament de la paga extra sostreta al desembre de 2012.

Seria un bon exercici de convenciment cap als/les ferroviaris/es conèixer què estan disposats a signar cada organització, abans de dipositar el vot en les urnes. Encara que alguns sindicats ja ho han deixat bastant clar: han preferit signar un acord, que modifica el Conveni Col·lectiu, per a garantir-se les seves misèries a un mes de les eleccions, anteposant-lo als drets col·lectius de la resta de ferroviaris/es. Mai vam creure que el seu nivell de poca-vergonya arribés tan lluny.

Des de CGT continuarem anteposant, com en els últims 30 anys, la negociació-mobilització, des de l’HONESTEDAT, ÈTICA I TRANSPARÈNCIA que el col·lectiu ferroviari mereix, davant les agressions del Govern, Direccions i organitzacions sindicals comparses.

Sector Federal Ferroviari de la CGT
http://www.sff-cgt.org