Agent Mediambiental ferit greu a un incendi davant el silenci de la Generalitat. CGT denuncia la constant invisibilització del col·lectiu

El divendres passat, 27 de febrer, passades les 13 hores, va haver un incendi vora la gasolinera de l’autovia A-7 al terme de Sagunt on es van cremar uns 3000 m2 de pinar adult. Doncs bé, els mitjans de comunicació, presumiblement segons la informació facilitada per la Conselleria de Governació, informaren dels fets detallant tots els mitjans d’extinció que van actuar, excepte els Agents Mediambientals, que són ignorats una vegada més, encara que va ser un Agent Mediambiental el primer en arribar a l’incendi i el primer en començar les labors d’extinció en solitari, fins l’arribada dels Bombers, i per causa del sobre-esforç i el fum va patir un amago d’infart i va tindre que ser evacuat en ambulància, la qual cosa sembla que els responsables d’extinció d’incendis de la Generalitat no creuen que siga prou important per a informar-ne a la premsa.

No és la primera vegada que passen fets similars i solament quan hi han morts, com a l’incendi de La Torre de les Maçanes al 2012 on van morir dos companys: un agent mediambiental i un brigadista, es va informar del tema. A la resta d’incendis sembla que els Agents Mediambientals són transparents.

Per sort l´Agent Mediambiental que va sofrir este accident no va ser ingressat i està a l’espera de fer-se les proves mèdiques pertinents.

La CGT crida l´atenció del Consell per a que prenga nota de esta falta d´atenció cap al col.lectiu d´Agents Medioambientals, que constitueix un col.lectiu de personal funcionari que cumplix una tasca fonamental en la prevenció i extinció d´incendis forestals, i que massa vegadas esta siguent ningunejat per la propia Administració de la qual depen.

El Sindicat denuncia també un nou atac a aquest col.lectiu, que es vol materialitzar mitjançant la reforma de la “Ley de Montes” estatal, que preveu una restricció important a la seua funció actual com a policia judicial, que impedirà desenvolupar la tasca d´investigació i denúncia de possibles delictes mediambientals.

La reforma de la Llei suposarà apartar els Agents d’una funció molt especialitzada i que no s´enten si no és perque el Govern vol relaxar o eliminar el control sobre el compliment de la normativa mediambiental.

Per tot això, la CGT fa una crida a tots els Agents Mediambientals per a que es declaren en «VAGA A LA JAPONESA» i exerciten amb el màxim rigor i escrupulositat les seues funcions de policía judicial, de forma que es treballe més i millor, que és el que més molesta a esta Administració que té una obsessió per eliminar els controls sobre l’incompliment de la legislació ambiental –una manifestació més del nivell de corrupció de l´Administració del PP-, sobre tot en allò relacionat amb la investigació de delictes, abans de que entre en vigor la reforma de la «Ley de Montes» estatal i els ho prohibisquen.

Sindicat d´Administració Pública de la CGT

València, 2 de març de 2015