L’organització anarcosindicalista va mobilitzar gairebé el 60% del total de vaguistes. En aquestes vagues van participar un 600% més de persones treballadores que a les convocades pels sindicats CC.OO. i UGT.

La Confederació General del Treball (CGT) ha realitzat una anàlisi sobre les convocatòries i participació de persones treballadores a les diferents vagues convocades des del 2021. Les dades del Ministeri de Treball mostren que la CGT va ser el primer sindicat en jornades de vagues convocades i el primer sindicat en participants a vagues.

D’aquesta manera, el percentatge de participants en vagues de CGT se situa en un 59’63% mentre que a les vagues convocades per delegats i delegades sindicals o Comitès d’Empresa el percentatge és del 18’81%, a les convocades per CC. OO. del 5’04 %, a les d’UGT el 4’18 %, a les d’ELA l’1’52 %, a les de CIG el 0’91 % ia les d’USO el 0’78 %.

A més, les convocatòries de vagues dutes a terme per CGT han suposat el 29’15% del total de jornades no treballades, situant-se per darrere les de delegats i delegades o Comitès d’Empresa (20,97%), la de CCOO (8, 55%), les de la UGT (6,35%), les d’ELA (3,09%), les d’USO (1,56%) i les de CIG (1,36%).

CGT considera que és força rellevant i significatiu que en aquestes vagues participaran un 600% més de persones treballadores en comparació amb les dues centrals sindicals majoritàries de l’Estat espanyol, totes dues amb una representació vint vegades més gran que l’anarcosindicalista.

CGT recalca que gràcies a aquestes vagues, la classe treballadora que es va mobilitzar a través d’elles va aconseguir importants millores en les condicions laborals, com en la vaga indefinida del Servei d’Emergències del 112 a Catalunya, a la vaga del Servei del 061 a Catalunya, la vaga del Servei de Correus a Sabadell, la vaga del Servei de Neteges de Valls (Tarragona), la vaga del centre de tractament de residus a Abajas (Burgos), la vaga de la fàbrica Frens i Conjunts de Valladolid o la vaga de RENFE a Màlaga.

CGT ha estat una de les organitzacions de treballadors i treballadores que més ha crescut en capacitat de mobilització a l’Estat espanyol durant els darrers anys, fins i tot en moments de crisi, com així ho demostra també la seva presència i acció a totes les províncies d’Espanya. Des de CGT consideren que aquest fet corrobora que el model sindical que defensa, basat en la solidaritat, el suport mutu i l’acció directa quant a la participació i resolució de conflictes, funciona i és útil a la classe treballadora que decideix organitzar-se contra els abusos del capital, l’empresariat i les polítiques neoliberals de l’Estat.