Home / Noticies / Ja hi ha vuit dibuixants d’El Jueves que han plegat per la retirada de la portada del rei

Ja hi ha vuit dibuixants d’El Jueves que han plegat per la retirada de la portada del rei

Es queixen de censura per part de RBA

thumb_474__4Ja hi ha vuit dibuixants de la revista satírica El Jueves, entre els quals dos ex-directors, que han plegat per la censura de la portada d’aquesta setmana. La revista va arribar al quiosc ahir, un dia més tard, amb una portada diferent de l’anunciada fa pocs dies per les xarxes. En comptes del dibuix de Manel Fontdevila amb Juan Carlos lliurant a Felipe una corona farcida de fems, el protagonista de la portada d’aquesta setmana és Pablo Iglesias.

Els primers d’anunciar que plegaven van ser els ex-directors Manel Fontdevila i Albert Monteys.

Després s’hi han afegit els dibuixants Guillermo, Bernardo Vergara, Manuel Bartual, Isaac Rosa, Paco Alcázar i Luis Bustos

La versió oficial, segons alguns mitjans, és que la revista no va arribar a temps de publicar la nova portada després de l’anunci del rei espanyol. Però segons ElDiario.es, que cita fonts de la redacció, es van arribar a imprimir seixanta mil exemplars amb la portada sobre la successió del monarca, que es van destruir més tard. Després d’haver-se publicat aquesta informació, Monteys, un dels dibuixants més veterans de la revista i ex-director, va anunciar per Twitter que plegava.

En declaracions a El Confidencial, Monteys diu que ‘la cosa més increïble és que van tornar a reunir la redacció i la propietat va anunciar que les pròximes setmanes el rei no podria sortir a la portada d’El Jueves. Ens van argumentar que no era tan important’.