Federació Local de Sindicats CGT València - Solidaritat Lluita Autogestió - Confederació General del Treball
Home / Actualitat / Els pensionistes de CGT valoren com a insuficient la pujada recomanada pel Pacte de Toledo i consideren necessari seguir amb les mobilitzacions per unes pensions dignes

Els pensionistes de CGT valoren com a insuficient la pujada recomanada pel Pacte de Toledo i consideren necessari seguir amb les mobilitzacions per unes pensions dignes

Després d’aquest acord de tota la classe política, CGT crida a tota la classe treballadora a participar en la manifestació del pròxim dilluns, 1 d’octubre, a les 18.30h en la Plaça de l’Ajuntament de València

L’anunci de l’acord aconseguit ahir en la comissió del Pacte de Toledo pels partits PP, PSOE, Unidos Podemos, Ciudadanos, PDeCAT, PNB i Compromís (mancant el pronunciament d’ERC) per a recomanar al Govern que revaloritze les pensions anualment segons l’IPC real suposa una lleu i insuficient millora sobre la situació creada pel PP quan va establir que l’augment, mentre la Seguretat Social estiguera en crisi, seria del 0´25% cada any.

L’Assemblea de Pensionistes de CGT considera aquesta proposta insuficient i molt allunyada de les demandes que els jubilats de tota Espanya estem reclamant amb les grans mobilitzacions de l’últim any. La immensa majoria de col·lectius de pensionistes venim exigint una pensió mínima d’1.084€, amb la qual ens acostem als països més avançats socialment de la UE i puguem viure amb un mínim de dignitat.

No obstant açò, la recomanació del Pacte de Toledo suposarà, en la pràctica, que gran part dels pensionistes es queden molt per sota d’aqueixa xifra. Una pensió de 656 euros –molt comú entre les persones de la tercera edat- podria quedar-se per a 2019 en 670 euros i l’any 2025 encara no hauria arribat als 800 euros mensuals.

Amb ser greu la negativa a establir la pensió mínima sobre uns mil euros/mes, no és aquesta l’única objecció de CGT a l’acord del Pacte de Toledo, ja que els partits que el formen no han volgut entrar a valorar les negatives conseqüències que està tenint l’anterior consens per a retardar l’edat de jubilació i augmentar els requisits exigits per a arribar a cobra el 100% de la pensió.

De seguir amb aqueixos plans l’any 2025 l’edat de jubilació s’establirà en 67 anys (avui ja està en 65 anys i mitjà) i seran necessaris 38 anys i sis mesos de cotitzacions a la Seguretat Social per a cobrar la pensió íntegra. Aquestes normes van en sentit contrari a l’evolució salvatge del mercat de treball que cada vegada imposa l’entrada més tardana dels joves en les empreses i els sotmet a contractes temporals i a nombroses etapes de la seua vida laboral sense tenir una ocupació. A aquest pas no solament els 38 anys són impossibles, sinó els 35 habituals de les generacions anteriors.

L’Assemblea de Pensionistes de CGT rebutja el Pacte de Toledo i les seues reiterades retallades a les pensions, al mateix temps que aposta per continuar la lluita per unes pensions dignes i per un avançament de l’edat de jubilació que possibilite la incorporació a la vida laboral a totes aquestes joves generacions, respecte a les quals els propis polítics asseguren són les més preparades de la nostra història.

Finalment volem fer una crida pública a la participació de tota la societat –joves i majors, actius o en atur, homes i dones, de l’empresa privada o del sector públic- a les manifestacions convocades en les principals ciutats del país per al dia 1 d’octubre, sota el clarificador lema de “Governe qui governe, les pensions es defensen”.

Assemblea de Jubilats/des i Pensionistes CGT-València

27 setembre 2018

Un comentario

  1. Emili Justicia

    Un enemigo del pueblo

    Esas organizaciones mafiosas cuyas siglas atienden al Pdecat, Unidos- Podemos, PSOE, Ciudadanos y demás hierbas no representan en absoluto al conjunto de los trabajadores jubilados a través de una pensión adquirida tras largas décadas de trabajo y cotizaciones a un Estado parásito y árbitro en todas las cuestiones de necesidad en la sociedad. Cierto que muchos de los jubilados siguen creyendo en el voto, en el padre Estado y en el misterio de la Santísima Trinidad, pero a pesar de todas esas inconveniencias es de necesidad que la lucha por unas pensiones dignas y sobre todo que la administración de los capitales del computo de esas pensiones sea una herramienta de intimidación, tanto de la patronal, como de los profesionales de la política y a su vez de los Sindicatos, los cuales se arrogan una representación que nadie les ha otorgado. De ello es de perentoria necesidad que el conjunto de pensionistas jubilados reivindiquen además de un reparto mucho más justo de la riqueza que el país genera, sean estos los jubilados y paisanos, o viceversa los que sean agentes principales como interesados que son, los que también tengan su voz alta y clara y no sean ninguneados por esas trampas de la delegación difusa.

    Emili Justicia

x

Check Also

[Formació CGT-València] Curs: Què és la CGT

Tindrà lloc el 3 d’abril. Inscripcions: formacion@cgtvalencia.org Comparteix i difon la idea...PrintemailFacebook0LinkedinPinterest0