Federació Local de Sindicats CGT València - Solidaritat Lluita Autogestió - Confederació General del Treball
Home / Actualitat / 250 treballadors morts per accident laboral de gener a maig de 2018

250 treballadors morts per accident laboral de gener a maig de 2018

Les dades de l’avanç d’estadístiques d’accidents de treball corresponent a gener-maig del 2018, publicat pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, indiquen que s’han produït 245.922 accidents de treball, 8.352 més que en el mateix període de l’any anterior . Això suposa un increment del 3,5%, que es produeix tant en jornada de treball (3,5%) com in itinere (6%).

Augment important dels accidents greus en jornada de treball (5%) i 250 persones han perdut la vida en aquest període el que suposa un increment de l’1% en jornada i del 4,7% in itinere.
Els accidents en jornada de treball segueixen tenint un marcat perfil masculí (70%), a diferència dels in itinere en els quals les dones pateixen més accidents (56%).

Es produeixen increments d’accidents en jornada a tots els sectors, excepte en l’agrari i l’administració pública, i el seu principal causa són els sobreesforços.

Els accidents mortals tenen un perfil masculí encara més marcat tant en jornada (94%) com in itinere (87%), només augmenten en el sector serveis (15,3%) i les causes principals són les patologies no traumàtiques (46,8 %) i els accidents de trànsit (21,5%) en els accidents en jornada i novament els tràfics (89%) en els in itinere.

Comentar

Su dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos necesarios están marcados *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

x

Check Also

Recuerdo de Salvador Seguí

Con propósito deliberado, hemos dejado estas cuartillas para después del aniversario de la muerte de nuestro camarada Seguí. Y ...