Home / Acció Social / Polítiques criminals per a les persones més desprotegides

Polítiques criminals per a les persones més desprotegides

El 6 de febrer es produïa a la frontera que separa Ceuta del territori marroquí una gran tragèdia, una altra més, protagonitzada per les persones que sobreviuen a les muntanyes marroquines de cara a les tanques de la vergonya que l’Estat espanyol (fidel servidor dels seus amos europeus) ha aixecat per tal de protegir la Unió Europea dels desheretats que intenten accedir-hi.

inmigrantesA Ceuta han mort 15 Immigrants quan intentaven entrar nedant en territori espanyol, el blindatge de la frontera incloent la ignomínia de les fulles els ha impulsat a intentar d’aquesta manera tan desesperada. Immigrants econòmics i polítics que fugen de la misèria, molts d’ells segurament amb dret d’asil, a qui no permet tan sols la possibilitat de sol · licitar.

Les declaracions del ministre de l’Interior, en què reconeix que “de vegades” es podien produir expulsions il · legals per part de la Guàrdia Civil, ens omple d’indignació per inadmissible que qui se suposa és el garant de la legalitat vigent obviïn seu compliment.

La CGT exigeix ​​que s’obri una investigació sobre l’actuació de la Guàrdia Civil en aquest cas, que s’aclareixi si, com sostenen les ONG que estan allà treballant en l’acolliment i assistència d’aquestes persones, hi ha hagut trets de bales de goma mentre els immigrants estaven a l’aigua. La qual cosa seria un fet gravíssim i la vulneració de totes les lleis sobre drets humans, que es depurin responsabilitats inclosa la dimissió del ministre de l’Interior, com a responsable últim de l’actuació de les Forces de Seguretat de l’Estat.

Des de la CGT denunciem les polítiques criminals de la Unió Europea en matèria d’Immigració i Estrangeria, per impedir que arribin al seu territori que vénen fugint del terror, la fam i la misèria secular, a la qual han estat condemnats / es, per règims corruptes i dictatorials, però sobretot pel neocolonialisme ferotge de les elits de l’occident opulent, que exhaureix seus països i els ven la imatge del paradís capitalista, donant-los després amb la porta als nassos quan pretenen accedir-hi.

Per tot això, des de la CGT, exigim:

  • Que s’obri una investigació sobre l’actuació de les forces de seguretat de l’estat en aquest assumpte i es depurin responsabilitats.
  • La immediata derogació de les lleis d’Estrangeria, causants de totes aquestes tragèdies.
  • La lliure circulació de les persones.
  • La CGT iniciarà accions legals per exigir les responsabilitats que puguin derivar d’aquestes actuacions dels cossos de seguretat de l’Estat.

PAPERS PER A TOTES

CAP PERSONA ÉS IL · LEGAL

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

CGT denuncia las políticas criminales contra las personas más desprotegidas-Febrero 2014 by CGT Valencia