Federació Local de Sindicats CGT València - Solidaritat Lluita Autogestió - Confederació General del Treball
Home / Acció Sindical / La Plataforma per l’Ensenyament Públic iniciarà el curs amb reivindicacions

La Plataforma per l’Ensenyament Públic iniciarà el curs amb reivindicacions

  • Noves accions reivindicatives davant la Conselleria i la Delegació del Govern a principi de setembre.

La Plataforma iniciarà el nou curs 2017-2018 amb accions per a reivindicar la millora del sistema d’ensenyament públic al País Valencià. Tombar la LOMQE, revertir les retallades i millorar l’educació al País Valencià, són les reivindicacions que es mantenen.

Aquestes accions es basen en dues reivindicacions fonamentals: d’una banda, la lluita per una nova política educativa en l’àmbit estatal per tombar la LOMQE, afavorir la participació de tota la comunitat educativa i revertir les retallades i, d’una altra banda, la demanda d’una aposta molt més valenta per l’ensenyament públic per part del Govern de la Generalitat.

Pel que fa al País Valencià i al curs 2017/2018, reivindiquem:

– La Conselleria d’Educació ha d’avançar en la política de defensar l’escola pública davant de la concertació de centres d’ensenyament, de limitar l’aplicació de la LOMQE i de revertir les retallades.

– La Conselleria d’Educació ha de donar més veu a la comunitat educativa i atendre les nostres peticions.

– La Conselleria d’Educació ha de considerar les propostes de la Plataforma per l’Ensenyament Públic com a interlocutora de part de la comunicat educativa per a la millora constant de l’ensenyament públic.

– La Conselleria d’Educació desenvolupe moltes més accions que milloren les condicions de l’escola pública, de l’alumnat i les famílies i del professorat.

En aqueix sentit la Conselleria ha d’atendre les peticions de la comunitat educativa que es concreten en les millores següents: la reducció de la ràtio d’alumnat per aula i nivell, la reducció de les hores lectives del professorat, el foment de la participació de les famílies en les propostes educatives dels centres, la revisió i adequació de les infraestructures, l’avanç cap una escola inclusiva, la consolidació i ampliació de la xarxa d’ensenyament públic a totes les edats i nivells, etc.

En l’àmbit dels drets lingüístics i educatius, la Plataforma valora com a pedagògicament encertat el Decret de plurilingüisme perquè s’ajusta a la legalitat i anima els centres educatius a defensar i incrementar la presència del valencià com a llengua vehicular.

Per fer visibles aquestes reivindicacions la Plataforma convocarà noves accions d’inici de curs davant la Conselleria i la Delegació del Govern:

Dijous 7 de setembre. Concentració i roda de premsa. 11h. Conselleria. Presentació de les reivindicacions de la comunitat educativa representada en la Plataforma al Govern de la Generalitat.

Dijous 14 de setembre. Concentració i roda de premsa. 11h. Delegació de Govern. Conselleria. Presentació de les reivindicacions de la comunitat educativa representada a la Plataforma al Govern de l’Estat.

 

x

Check Also

CGT condena la violencia policial contra la plantilla en huelga de Amazon

La Policía Nacional ha cargado contra un piquete informativo en la puerta del almacén logístico en San Fernando de ...