Home / Acció Sindical / “Telefònica està intentant vulnerar el dret de vaga”

“Telefònica està intentant vulnerar el dret de vaga”

Segons denuncien les vaguistes la multinacional està intentant vulnerar el dret de vaga assignant feines a la plantilla directa de Telefònica-Movistar que abans feien de forma exclusiva el personal de les contracte.

“Telefònica està intentant vulnerar el dret de vaga”. Així ho manifesten les treballadores en vaga de Telefònica-Movistar. La vaga indefinida –contra una nova reducció del preu dels serveis i la precarietat– de les treballadores subcontractades i autònomes de l’empresa va començar a Madrid el passat 28 de març i es va estendre a la resta de l’estat el passat dia 7.

Segons denuncien les vaguistes la multinacional està intentant vulnerar el dret de vaga assignant feines a la plantilla directa de Telefònica-Movistar que abans feien de forma exclusiva el personal de les contractes i que feia més de quatre anys que la plantilla directa no realitzava.

En la denúncia d’aquesta il·legalitat però, les vaguistes no s’han trobat soles. Diverses treballadores fixes han informat de la vulneració del dret a vaga i ho han denunciat a inspecció de treball. Segons una treballadora, la inspectora “s’ha estranyat que vulguin posar una denúncia treballadores que no estan de vaga, però els hem informat que és normal defensar el dret a vaga dels nostres companys i que no volem ser esquirols d’una vaga més que justificad